top of page
IMG_4704.JPG

"Klaar voor de start"
zomertraining voor a.s. brugklasleerlingen

VRAGEN


Uw meest gestelde vragen

...en onze antwoorden

Over ons kind


Ons kind heeft een beperking, maar wij denken dat de training goed voor hem is. Kan hij deelnemen?

Jazeker. Wij zetten de deuren open voor alle kinderen. Vooraf bespreken we hoe we de training aanpassen. Denk bijv. aan rolstoeltoegankelijkheid of het gebruik van Solo-apparatuur.


Onze zoon heeft en diagnose en gaat straks naar het voortgezet speciaal onderwijs. Mag hij meedoen?

Ja natuurlijk. Tijdens de intake met de trainers kunt u aangeven welke ondersteuningsbehoeften uw zoon heeft. Wij stemmen de training op hem af, ook als daar extra voorbereiding bij nodig is. Denk aan persoonlijk contact of een dagschema vooraf of afspraken over medicatie. 


Ons kind heeft al een sociale vaardigheidstraining gevolgd. Heeft dit dan wel zin?

Een sociale vaardigheidstraining is geen les aardrijkskunde. Het gaat niet om kennis maar om vaardigheden. Kennis verzamel je. Vaardigheden blijf je oefenen. Voor veel kinderen die al eens een training hebben gevolgd, is de tweedaagse een mooie opfrisser. Het biedt de mogelijkheid om vaardigheden te oefenen in de nieuwe omgeving. Daar is op dat moment nog bijna geen leerling of docent.


Over de training


Waar gaan de trainingen vanuit?

De zomertraining 'Klaar voor de start' wordt georganiseerd door 'De sovaspecialist'  en is opgenomen in het aanbod van Rehoboth Dienstverlening van de Stichting voor Speciaal Onderwijs op gereformeerde grondslag te Barneveld. Eerst verantwoordelijk is dhr. P.W.J. (Peter) van Vuuren. Heeft u vragen, dan kunt u met hem contact opnemen. 


Hoe groot is de groep?

Een werkbare groep bestaat uit gemiddeld 8 deelnemers. Afhankelijk van de samenstelling van de groep en de ervaring van de trainers, is een groep van 10 deelnemers ook prima. We laten een training door gaan als 6 deelnemers zijn aangemeld. Er zijn uitzonderingen. 


Blijven de kinderen overnachten tijdens de tweedaagse training?

Nee. Het zijn eigenlijk gewoon schooldagen van 8.30-16.00. Informatie over wat uw kind mee moet nemen krijgt u per brief, vlak voor de zomervakantie. 


Over de locaties


Mag mijn kind deelnemen aan een training op een VO-school waar hij niet naar toe gaat?

Ja dat mag. U bepaalt voor welke locatie u aanmeldt. Soms is het zelfs beter dat uw kind even met onbekenden sociale vaardigheden traint. En soms komt het u gewoon praktisch beter uit.


Waarom wordt de zomertraining niet op alle reformatorische VO-scholen aangeboden?

Omdat nog niet alle VO-scholen ons daarvoor hebben gevraagd. Wat niet is kan nog komen. 


Wij wonen in de gemeente Dantumadiel. We moeten een eind rijden voor de training. Is er een oplossing?

De dichtstbijzijnde locatie voor u is Urk. Dat is ruim een uur rijden. De training wordt in de zomer gegeven en duurt twee dagen. Soms kiezen ouders er voor om er een uitstapje aan te koppelen. Zie de pagina info voor de locaties en datums.


Over het aanmelden


Hoe werk het aanmelden precies?

Informatie over het aanmelden, vindt u hierNa aanmelding via de website, krijgt u een inschrijfformulier per mail. U kind staat pas definitief op de lijst als wij dat ondertekende formulier binnen hebben!


Ik heb mijn kind aangemeld op deze website en daarna al weken niets meer gehoord. Mag mijn kind niet deelnemen?

Wat vervelend; dit komt bijna niet voor. Het kan duiden op een administratiefout en heeft niets met uw kind te maken. Stuur dan een bericht via het contactformulier


Ik heb mijn kind aangemeld op deze website, daarna het inschrijfformulier ontvangen, ingevuld, opgestuurd en vervolgens niets meer gehoord. Klopt dit?

Ja, dat klopt. Er is een verschil tussen aanmelding via deze site en inschrijven via het formulier.

De ontvangst van de aanmelding via deze site bevestigen wij wel. De ontvangst van het inschrijfformulier bevestigen wij niet. Dat is ook niet nodig, want als wij uw inschrijfformulier niet tijdig ontvangen, nemen we zelf contact met u op. Geen bericht is dus goed bericht.


Mijn zus wil haar zoon aanmelden voor de training, maar ze heeft geen computer. Wat nu?

Vul voor haar even het contactformulier  in, geef op dat formulier haar telefoonnummer door en wij regelen het verder. 


Wanneer kan ik mijn kind het beste aanmelden?

Ons advies is: meld uw kind op tijd aan. Soms is een groep in een paar weken vol. Wij hebben afgelopen jaren enkele keren een kind niet deel kunnen laten nemen omdat ouders te laat waren met aanmelden. 


Ons gezin verkeert in onzekere omstandigheden, waardoor ik mijn dochter niet aan durf te melden. Hoe voorkom ik het risico dat ze straks niet kan deelnemen omdat de groep vol zit?

Meld uw kind gewoon aan! Op het inschrijfformulier dat u van ons ontvangt, kunt u uw omstandigheden kenbaar maken. Wij houden er dan rekening mee.


Over het wel of niet doorgaan van de training


Wanneer weten we of de training door gaat?

Meestal weten we eind mei, begin juni of een training door gaat. Zie de pagina nieuws voor actuele informatie.  


Ik zie op de pagina nieuws dat de training vol zit waar ik mijn kind wil aanmelden. Wat moet ik doen?

U kunt proberen uw kind toch aan te melden. Er zijn weleens creatieve oplossingen, maar geen garanties omdat u te laat bent. U kunt een telefoontje verwachten als u aanmeldt voor een groep die eigenlijk vol zit.


Overige vragen


Wij hebben financiële problemen, maar ons kind heeft de training wel echt nodig. Wat nu?

Laat dit geen belemmering zijn. Vul hier het contactformulier in en de coördinator maakt een vertrouwelijke belafspraak met u. 
Staat uw vraag er niet bij? 

Of staat uw vraag er wel bij en wilt toch liever even contact?

Wij zijn altijd bereid om u te woord te staan. 

Vul het contactformulier in en wij plannen in overleg 

een rustig moment waarop we elkaar bellen.

 

bottom of page